V Rantířově dorostu pšenka nakonec nevykvetla – TJ Ježek Rantířov – FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou dorost 3:2 (2:2)

Utkání dorostenecké I. třídy kraje Vysočina hráno dne 7.5. 2022 v Rantířově u Jihlavy.

STŘELCI: 26. Vališ Vojtěch, 42. Vališ Vojtěch, 83. Javůrek Filip (pen.) – 17. Stehno Martin, 43. Stehno Martin

Diváků: 20. Rozhodčí: Bulín Filip. ŽK: 0:1 (za LNS Brož Pavel)

Sestava Ledče: Berka Jan – Stehno Jonáš [K], Stehno Martin, Vágner Jan (62. Císař Erik), Holoubek Jan, Píška Matěj (Ouřada Jonáš), Tselych Petr, Ouřada Matyáš, Jindra Tomáš (70. Pyš Samuel), Bělohradský Ondřej, Brož Pavel.

Rantířov byl sice před zápasem s Ledčí v tabulce až na 9. místě tabulky a k tomu s velkou bodovou ztrátou na Ledeč. Ledeč byla po předchozích dobrých výkonech favoritem zápasu, ale tuto roli tentokrát nezvládla. Domácí „Ježci“ o své výhře rozhodli v závěru zápasu ze značky pokutového kopu. Dorostenci tak dokonali černý víkend ledečského fotbalu. 

Opět přinášíme komentář k utkání z pera trenéra dorostu Martina Večeři

Do Rantířova jsme odcestovali oslabeni o polovinu stabilní obrany. Zápas se odehrával na špatném terénu, což nám dělalo problém a domácí Rantířov se s tím dokázal vypořádat lépe. Od začátku zápasu se hrál vyrovnaný a bojovný fotbal s několika šancemi na obou stranách. Aby toho pro nás nebylo málo, přišlo v 17. minutě zranění M. Píšky. Dostali jsme se však v 17. minutě do vedení, když průnikovou přihrávku mezi domácí obranu proměnil ve vedoucí gól M. Stehno – 0:1. Po vstřelené brance jsme byli nuceni střídat a naše obrana tak dostala podobu, ve které ještě nikdy nenastoupila. Domácí Rantířov byl po značném oslabení našeho týmu o něco lepší a dostal se k vyrovnání ve 26. minutě, když branku vsítil V. Vališ – 1:1. Ve 42. minutě šel Rantířov do vedení, podruhé v zápase se prosadil V. Vališ – 2:1. Obrana domácích se o minutu později dopustila obrovské chyby, když nechala zakončit propadnutý míč za její záda M. Stehna a ten vyrovnal ve 43. minutě na 2:2. Za toho stavu se šlo do šaten.
Do druhé poloviny zápasu jsme vstoupili velice aktivně a měli jsme pár příležitostí jít do vedení. Bohužel naše akce končily nepřesným nebo nedůrazným zakončením. Od 50. minuty se hrál velice bojovný fotbal, který přinesl několik šancí na obou stranách a obě mužstva tak chtěla strhnout vítězství na svoji stranu. Zápas se chýlil ke konci a vypadalo to, že se o body budou týmy dělit. bohužel se tomu tak nestalo. Domácí se dostali do šance nakopnutým míčem za ledečskou obranu. Obránce Ledče P. Brož chyboval a přišel navíc jeho faul ve velkém vápně. Nařízenou penaltu proměnil v 83. minutě F. Javůrek  a domácí se dostali do vedení 3:2. Ledeč se do konce zápasu hnala za vyrovnáním, což se jí s vypětí všech sil nepodařilo. Odvezli jsme si tak druhou porážku jarní části. Bohužel jsme se bez tří důležitých hráčů v naší sestavě nedokázali obejít. Naše hra postrádala nápaditost a stále nedokážeme navázat na věci, které trénujeme, nebo na výkon z předešlých zápasů. Sám jako trenér si to nedokážu vysvětlit, klukům to vtloukáme do hlav horem spodem a věnujeme se tomu každý trénink. Bohužel realita je někdy hold jiná.

Našim dorostencům patří stále 7. místo tabulky a na 3. místo tabulky ztrácejí stále jen 3 body. O návrat na vítěznou vlnu se naši chlapci pokusí v příštím domácím zápase s Kamenicí nad Lipou. Ta je v tabulce na 4. místě, má za sebou sérií tří vítězství se skóre 15:4, na jaře prohrála jen jednou, a tak nepůjde určitě o nic jednoduchého. Utkání se hraje v sobotu 14.5. od 10:00 v Ledči.