Vítězné tažení pokračuje – FK Kovofiniš Ledeč n. S. A – FC Chotěboř B 1:0 (0:0)

Utkání 11. kola 6. ligy kraje Vysočina sk. A hráno dne 12. 10. 2024 v Ledči.

Branky: 47. Lukáš Vodička. 

Rozhodčí: Novák Kamil – Cirhan Miloš, Tomšů Václav. Diváků: 120. ŽK: 6:6 (za LNS 2x Toula, 1x J. Gramer, P. Brož, M. Píška, J. Karel). ČK: 1:1 (68. po 2 ŽK Toula – 85. po 2 ŽK P. Soukup).

Sestava Kovofiniše: Březina David – Vodička Lukáš, Píška Matěj (75. Kučírek Vladimír), Karel Jaroslav, Brož Pavel, Gramer Jakub (75. Stehno Jonáš), Malimánek Pavel, Horký Vít, Toula Martin [K], Vágner Matěj (41. Stehno Martin), Šťastný Pavel (65. Chlubna Martin).

Kováci zdolali další překážku v podobě rezervy týmu hrajícího špičku krajského přeboru. Nebylo to ale jednoduché vítězství. Vítězný gól vstřelil těsně po standardní situaci hned po pauze pohotový Lukáš Vodička. Byla to jeho teprve první branka v letošní mistrovské sezoně, nicméně celkově už 28. gól v mistrácích za A mužstvo Ledče. Komplikací pro Ledečské byla červená karta kapitána Touly v 68. minutě, po ní museli domácí přeskupit řady a hájit hubené vítězství. To se nakonec podařilo i díky červené kartě pro hosty z 85. minuty a Ledeč má po 10 odehraných zápasech plný počet 30 bodů, v což snad před začátkem sezony nedoufal nikdo včetně trenéra Turka. Po zápase si tak kováci mohli zvesela v kabině opět zapět historický chorál

Pozápasový rozhovor s asistentem trenéra Ledče Jiřím Petříkem.  

Rozhovor s trenérem hostí a bývalým dlouholetým vynikajícím hráčem Chotěboře Miroslavem Ledvinkou.

Rozhovor se střelcem vítězného gólu Lukášem Vodičkou

V příštím kole jede Ledeč do Rozsochatce a na jeho malém hřišti to pro kováky nebude lehká práce, protože domácí jsou třetí v tabulce a budou v okresním derby jistě toužit po skalpu lídra tabulky. Utkání se hraje v sobotu 19. 10. od 14:30 v Rozsochatci.