Podzimní rozlučka bez bodů – FK Kovofiniš Ledeč n. S. – TJ Nová Ves u Nového Města na Moravě 2:3 (1:1)

Utkání 14. kola krajského přeboru Vysočiny hráno dne 6.11.2022 v Ledči.

STŘELCI: 39. Herčík Pavel, 70. Herčík Pavel – 14. Ptáček Jiří, 48. Šandera Jan, 86. Kovář František.

Rozhodčí: Beneš Jiří – Straka Karel, Nebola Jaroslav. Diváků: 86. ŽK: 3:1 (za LNS: Chlubna, Herčík, Toula).

Sestava Ledče: Císař Erik – Pešek Petr, Karel Jaroslav, Žemlička Tomáš, Havel Michal, Vágner Matěj, Herčík Pavel, Toula Martin [K], Radil Filip (70. Bezděk Sedrik), Vodička Lukáš (70. Martinek Ondřej), Chlubna Martin.

Velmi slabá divácká návštěva viděla třetí prohru Áčka Ledče v řadě. Po čtvrthodině hry domácí zahrávali roh, nicméně tak nešťastně, že se hosté dostali rychle do protiútoku, následovalo několik soubojů, ve kterých ledečští nedokázali několikrát přerušit hru,  a tak hostující záložník nakopl vysoký padající list do vápna a hostující Ptáček z voleje trefil míč k levé tyči podél vybíhajícího Císaře – 0:1. Kováci srovnali ve 39. minutě po rohu Touly, když se osamocený Herčík trefil opět z voleje odkrytý horní kout hostující branky – 1:1. Nová Ves šla do vedení brankou Šandery, který se trefil po přímém kopu a opět bez přípravy levý dolní kout domácí branky – 1:2.  Ledeč znovu srovnala v 70. minutě, nicméně s velkým štěstím, když hostující obránce při obranném odkopu nastřelil na desítce Herčíka a míč se odrazil do odryté části branky bezmocného golmana Fuksy. Rozhodnutí přišlo 5 minut před koncem a byl to nejhezčí gól zápasu. Domácí opět nestačili tlaku hostí, hostující záložník přistrčil před vápnem Kovářovi a ten nechytatelnou střelou z 25 metrů a trefil pravý vingl Císařovy svatyně – 2:3. Ledeč zakončila podzim první jarní porážkou a v tabulce po sérii nezdarů klesla na 6. místo tabulky. 

Videozáznam celého prvního poločasu ke shlédnutí zde.

Videozáznam celého druhého poločasu ke shlédnutí zde.

Komentář trenéra Pavla Storože: V předehrávce bylo k vidění utkání dvou bojovných a kvalitních týmů. Za sebe to vidím jako pro diváka poměrně slušnou podívanou, nechyběly emoce, branky a náboj. Domnívám se, že vyhrál ten šťastnější. Ve druhém poločase jsme šli za vyrovnáním a chtěli následně vyhrát. Byli jsme aktivní, leč např. hlavička Michala Havla do sítě smolně neprošla. Co nás může mrzet jsou první dvě branky, mělo by být v našich silách podobné nedostávat.
Před zimní přestávkou mám smíšené pocity, nicméně asi je vše tak, jak má být. V některých utkáních jsme byli šťastnější, v jiných naopak a radosti i neradosti jsme si užili dost. Každopádně z 6. místa ztrácíme na druhého pouhé 4 body, což je příjemná vyhlídka do jarních bojů. Věříme, že i pro naše příznivce je to oproti minulým sezónám příjemnější podívaná a je vidět, že se tu opravdu pracuje.“